FUTURE MEMORY


“After me the flood.”

LIJO kondigt nieuwe muziek aan en deelt haar eerste release FUTURE MEMORY

 

Artpop artiest LIJO brengt FUTURE MEMORY uit op 22 oktober via Revanche Records. LIJO werkte twee jaar lang aan nieuw materiaal en trapt een nieuw hoofdstuk van releases af met FUTURE MEMORY, een synthpop song die met een cynische blik de effecten van arrogantie, zelfingenomenheid en de eeuwige honger naar groei tegen het licht houdt - maar omlijst door zo’n energieke groove, dat de kans groot is dat we de urgente boodschap dansend aanhoren.

 

FUTURE MEMORY staat niet op zichzelf; LIJO spiegelt in haar muziek de onuitputtelijke eigenaardigheid van het menselijk gedrag en is daar nog lang niet klaar mee.

In LIJO’s ogen is alles een show: op kleine schaal zijn we allemaal de hoofdpersoon van ons eigen podium, op grotere schaal doen we alsof we de hoofdpersoon zijn in de wereld. LIJO kaart dit en de gevolgen hiervan aan, maar kleedt het aan met een goed gevoel voor lichtvoetigheid en dansbaarheid, innovatieve melodieën en koortsachtige sounds. LIJO maakt muziek waarbij urgente onderwerpen en catchy songs hand in aan gaan, omdat ze gelooft dat alles wat we kunnen en moeten doen, is mooie dingen toevoegen aan een wereld die dat nodig heeft.

“I’m a future memory
Speaking with my mouth full
Everybody’s in it
Everybody’s winning”

 


OVER LIJO

 

Artpop artiest LIJO’s muziek is niet oppervlakkig; haar songs laten luisteraars zowel denken als dansen en zingen.

 

Zijn we niet heel veel met onszelf bezig? In LIJO’s ogen is alles een show: op kleine schaal zijn we allemaal de hoofdpersoon van ons eigen podium, op grotere schaal doen we alsof we de hoofdpersoon zijn in de wereld. LIJO kaart dit en de gevolgen hiervan aan, maar kleedt het aan met een goed gevoel voor lichtvoetigheid en dansbaarheid, innovatieve melodieën en koortsachtige sounds. LIJO maakt muziek waarbij urgente onderwerpen en catchy songs hand in aan gaan, omdat ze gelooft dat alles wat we kunnen en moeten doen, is mooie dingen toevoegen aan een wereld die dat nodig heeft.

LIJO groeide op in een klein dorp waar ze zichzelf leerde pianospelen en schrijven, met weinig kennis van popmuziek. Daarmee legde ze een fundering voor haar eigenzinnige gevoel voor melodieën en lyrics en haar genre-overschrijdende schrijfstijl. Na jaren de drijvende kracht te zijn geweest achter de filmische indiefolkband Ilen Mer, startte ze haar soloproject onder de moniker LIJO en begon ze een ontdekkingstocht naar elektronische elementen in haar muziek. Ze kwam in aanraking met de muziek van artiesten als St Vincent en Roísin Murphy, maar ook Kate Bush en Depeche Mode. Haar eigen werk werd daarmee al gauw ARTPOP of AVANTPOP genoemd, al blijft het lastig om haar muziek in een hokje te stoppen.
Na de release van haar debut EP 'PARTS' speelde ze in Engeland, Duitsland, Polen en Zweden. 
Haar ontembare nieuwsgierigheid en drang om zichzelf te vernieuwen uiten zich in een live-show die altijd in beweging is. LIJO speelt met synths, beats en loops in haar elektronische set en is gefascineerd door samenspelen met gastmuzikanten, wat geresulteerd heeft in een langdurige samenwerking met elektronische celliste Mirthe de Jonge. Haar songs zijn echter net zo overtuigend als ze volledig tot de kern zijn gestript tot alleen haar karakteristieke stem en een piano.